Baumit FinoBello

Gipszes glettanyag (0-10 mm)

Beltéri fehér univerzális kézi gipszes glettanyag 0–10 mm-es vastagságban. Optimális választás mész-cement, cement- és gipszes vakolatokra, betonfelületekre, gipszkartonszerkezetek hézagkitöltésére (üvegszövet hézagerősítő szalaggal) és teljes felületére.

Leírás

Termék Gyárilag előkevert, száraz, fehér színű gipsz bázisú javító- és glettanyag belső térben való felhasználásra, 0 – 10 mm-ig.
Összetétel Gipsz, kőliszt, tapadást és bedolgozást javító adalékszerek.
Tulajdonságok Különösen sima és szilád glettanyag. Falak és mennyezetek beltéri glettelésére. Tiszta és könnyű feldolgozás.
Alkalmazás A Baumit Fino Bello alkalmazható mész/-cement, cement és gipszes vakolatokra, betonfelületekre, gipszkarton szerkezetek hézagkitöltésére (üvegszövet hézagerősítő csíkkal) és teljes felületére, gipsz blokk falazóelemek fugázására és felületképzésére.
Műszaki adatok Bedolgozási idő: kb. 70 – 90 perc
Max. rétegvastagság: 10 mm
Min. réteg vastagság: 0 mm
Szárazhabarcs sűrűség: kb. 725 kg/m³
20 kg
Anyagszükséglet kb. 0.8 kg/m²/mm
Vízigény kb. 12.5 l/zsák
Kiszerelés 20 kg/zsák,48 zsák/raklap = 960 kg
Tárolás Száraz helyen, raklapon fóliázva tárolható; felhasználható a gyártástól számított 12 hónapig. ␍
Veszélyességi és
biztonsági előírások
Az 1907/2006 számú (2006. XII.18.) EU Parlamenti és Európa Tanácsi határozat (II. sz. melléklet, 31. pontja) szerint a részletes
veszélyességi besorolást a termék biztonsági adatlapja tartalmazza. A biztonsági adatlap letölthető a www.baumit.hu honlapról, vagy
a gyártótól igényelhető.
Alapfelület-előkészítésAz alapfelület vizsgálatát a mindenkor érvényes szabványok szerint kell elvégezni. Az alapfelület legyen teherbíró, száraz, por-, fagy-,
kivirágzás és laza részektől mentes. A laza részeket, festékrétegeket, olaj-, zsír- és egyéb szennyeződéseket távolítsuk el a felületről.
A repedéseket ék alakúra szélesítsük ki.
Alkalmas:
„ betonfelületekre
„ nem zsugorodó mész-cement és cement vakolatokra
„ gipszkarton lapokra
„ diszperziós festékekre
Felület előkezelés:
erősen vagy egyenlőtlenül nedvszívó alapfelület esetén Baumit SaugAusgleich nedvszíváskiegyenlítőt hordjunk fel (várakozási idő:
min.12 óra).
A régi, nem kellő szilárdságú, laza, málló festékréteget le kell csiszolni, majd a felületet portalanítani.