Inntaler Szilikát

Épülethomlokzatok, egyéb kül- és beltéri falfelületek vagy már korábban szilikátfestékkel, illetve mésszel festett falfelületek bevonására használható.

Leírás

Alkalmazási terület

Gipsz- és korábban diszperziós festékkel festett felületeken ne alkalmazzuk!

A Poli-Farbe Inntaler szilikát homlokzatfesték műemlék épületek kültéri festésére is alkalmas, magas minőségű, szilikát (vízüveg) alapú homlokzatfesték. Lég- és páraáteresztő képessége kiemelkedő, természetes átszellőzést biztosít.  Bevonata matt, színtartó, rugalmas, kiváló időjárás-állóságú, az alaphoz kiválóan tapad, így a diszperziós és a hagyományos szilikátfestékek tulajdonságait egyesíti.

  • Felhordás: ecsettel, hengerrel
  • Javasolt rétegszám: 2-3 réteg
  • Kiadósság: 7-8 m²/l (egy rétegben) a felület minőségétől függően.
  • Hígítás: legfeljebb 5% vízzel
  • Kötési idő (20°C-on): 6 óra
  • Átfesthetőség (20°C-on): 6 óra

Felhasználás

Az alapfelületnek szilárdnak, tisztának, száraznak, portól és olajtól mentesnek kell lennie. A régi felületekről a táskásodó, leváló részeket kaparással, csiszolással el kell távolítani, a vakolathibákat ki kell javítani. Új vakolatok festésénél, valamint az előkészített régi vakolatok megerősítésére javasoljuk a Poli-Farbe Inntaler szilikát mélyalapozó használatát. Az alapozott felületre minimum 12 óra kötési idő után hordható fel a Poli-Farbe Inntaler szilikát homlokzatfesték, amelyet felhasználás előtt gondosan fel kell keverni. A festék felhordása ecseteléssel, hengerezéssel történhet 2-3 rétegben. Az egybefüggő felületeket minél gyorsabban, megszakítás nélkül célszerű festeni, a szomszédos munkafelületek határvonalát jól eldolgozva.

A rétegek felhordása között biztosítsuk a megfelelő (kb.: 6 óra) kötési időt. Festeni +10 °C és +25 °C közötti levegő- és falhőmérséklet mellett lehet. Tűző napon, esőben, illetve erősen párás vagy szeles időben kerüljük a festék felhordását, mert az egyenetlen száradás miatt foltosodás jelentkezhet. Az egyenletes színkifejlődés érdekében a teljes kötési idő alatt megfelelő módon (pl.: Raschel-hálóval) védjük a homlokzatfestéket. Az elcsöppent festéket azonnal bő vízzel le kell mosni. Festés után a szerszámokat vízzel azonnal el kell mosni. Használat után az edényt gondosan le kell zárni. A festésre nem kerülő, mázolt, üveg- és egyéb felületeket a terméktől letakarással védeni kell.

Összetétel

Vízüveg, kötőanyag, pigment, márványőrlemény, festékadditív, víz.