Inntaler Szilikon

POLI-FARBE INNTALER SZILIKON HOMLOKZATFESTÉK

A Poli-Farbe Inntaler szilikon homlokzatfesték magas páraáteresztő- és víztaszító-képességű, alacsony vízfelvételű bevonóanyag, amely nem algásodik, nem gombásodik. A festék a Poli-Farbe KolorBox színkeverő rendszerében színezhető, a színtartósság a jó fény- és időjárásálló színezőpaszták használatával biztosítható. A színtelen bázisfesték a sötétebb színek előállítására szolgál, színezés nélkül nem alkalmas a használatra.

  • Felhordás: ecsettel, hengerrel
  • Javasolt rétegszám: 2-3 réteg
  • Kiadósság: 1,5-2 m2/l két rétegben
  • Hígítás: első rétegben csapvízzel legfeljebb 5%-ban
  • Száradási idő (20 °C-on): 4 óra
  • Átfesthetőség (20 °C-on): 4 óra

Leírás

ALKALMAZÁSI TERÜLET

A Poli-Farbe Inntaler szilikon homlokzatfesték előnyei azokon a szerkezeteken érvényesülnek, ahol szükséges, vagy követelmény a magas páraáteresztő-képesség, alacsony vízfelvétel. Kiválóan alkalmas történelmi épületek, tégla, vályog, vagy vert falazatú házak felújítására, kőzetgyapot, illetve egyéb hőszigetelő rendszerek kialakítására.

FELHASZNÁLÁS

A festéket felhasználás előtt gondosan fel kell keverni. Az alapfelületnek száraznak, tisztának, por- és olajmentesnek, megfelelően előkészítettnek, a festésre alkalmas állapotúnak kell lennie. Magas vízfelvevő képességű, porózus alapfelület esetén a víztaszító tulajdonságú Poli-Farbe Inntaler szilikon mélyalapozó használata szükséges. A festés során az alapfelület hőmérsékletének a száradás végéig a +10 °C és +25 °C közötti tartományban kell lennie. Az egyes rétegek felhordása között kb.: 4 óra száradási időt kell biztosítani.
Hőszigetelő rendszer kialakítása során sötét színű festéket csak kisebb felületeken, díszítésként alkalmazzon; a túlzott felmelegedés, hőterhelés lerövidíti a rendszer élettartamát. Tűző napon, esőben, erősen párás, vagy szeles időben kerülje a festést, vagy alkalmas módon – pl.: takarással, árnyékolással – védje a frissen felhordott bevonatot a kedvezőtlen környezeti hatásoktól. Festés után a szerszámokat vízzel lehet elmosni, a megszáradt festéket csak oldószerekkel (pl.: nitrohígító) lehet eltávolítani.