Trinát

Az oldószeres magasfényű Trinát lakk megfelelően előkészített natúr vagy pácolt beltéri fafelületek ( pl. épületszerkezetek, lambériák és egyéb használati tárgyak stb.) bevonataként alkalmazható.A bevonat jól tapad és jól terül.

Leírás

Tulajdonságok:

Magasfényű, megfelelően terülő, alkidgyanta kötőanyagú színtelen lakk. Aromás szénhidrogéneket nem tartalmaz. Megfelelően előkészített natúr vagy pácolt beltéri fafelületek bevonataként alkalmazható.

 

Az alkalmazás feltételei:

A terméket a feldolgozás előtt alaposan keverjük fel. A nem megfelelően felkevert lakk a felhasználás során eltérő fényességű felületeket adhat. Ne alkalmazzuk a terméket +5°C alatti és + 25°C feletti hőmérsékleten, amin a levegő, az anyag és az alapfelület hőmérsékletére egyaránt értendő.

 

Az alapfelület előkészítése:

A festendő felület legyen száraz, pormentes, hordképes, megfelelően előkészített. A festendő faanyag max. 5% nedvességtartalmú lehet. A rétegek között a felületet finoman meg kell csiszolni.

 

Új fafelületek előkészítése:

A festendő fafelületet finom csiszolóvászonnal meg kell csiszolni, majd portalanítani. Külső térben alkalmazandó felületeknél Lazurán Univerzális faanyagvédőszerrel kell kezelni megelőző védelem céljából. A faanyagvédőszer száradása után a felületet Trinát lakkal lehet átvonni.

 

Régi, már lakkozott felületek előkészítése:

A korábban már lakkozott fafelületet alaposan csiszoljuk meg, portalanítás után vonjuk át Trinát lakkal.

 

Pácolt fafelületek előkészítése:

Az előzetesen pácolt fafelületeken a lakkozás előtt egy kevésbé látható felületen végezzünk próbafestést annak megállapítására, hogy a lakk az alkalmazott páccal összefér-e.

Alkalmazási terület BELTÉRI HASZNÁLATRA.
Színek száma / színezhetőség
Külső megjelenés MAGASFÉNYŰ, ÁTLÁTSZÓ, EGYENLETES, ESZTÉTIKUS FELÜLETŰ.
Anyagszükséglet / kiadósság 12 m2/l
Felhordás módja ECSETTEL, LAKKHENGERREL, SZÓRÁSSAL.
Rétegszám Min. 2 réteg
Száradási idő KB. 4 ÓRA MÚLVA PORSZÁRAZ. A RÉTEG 8 ÓRA MÚLVA ÁTFESTHETŐ AMENNYIBEN A NEDVES RÉTEGVASTAGSÁG A NEM TÖBB, MINT 100 MIKROMÉTER. A BEVONAT A TELJES KEMÉNYSÉGÉT KB. 72 ÓRA MÚLVA ÉRI EL.
Hígíthatóság A TRINÁT LAKK FELHASZNÁLÁSRA KÉSZ ÁLLAPOTBAN KERÜL FORGALOMBA. AMENNYIBEN MÉGIS HÍGÍTÁSRA VAN SZÜKSÉG ECSETTEL TÖRTÉNŐ FELHORDÁSHOZ MAX. 2%, PRÉSLEVEGŐS SZÓRÁSHOZ MAX. 10% TRINÁT SZINTETIKUS HÍGÍTÓVAL HÍGÍTSUK.